Lee Jae Architects

Lee Jae Architects
    The wall of names, Valencia, 2018

    Memorial Wall- Temporary Pavilion


    The project will suggest a memorial in a pavilion format for temporary instal­lation.


    First, the site was planned to be in­stalled in front of the Vietnam War Me­morial in Washington, DC, USA. The basic design of the Memorial attempts to embrace the concept of the existing memorial.


    “Walking through this park-like area, the memorial appears as a rift in the earth, a long, polished, black stone wall, emerging from and receding into the earth. Approaching the memorial, the ground slopes gently downward and the low walls emerging on either side, growing out of the earth, ex­tend and converge at a point below and ahead. Walking into this grassy site contained by the walls of the me­morial we can barely make out the carved names upon the memorial’s walls. These names, seemingly infinite in number, convey the sense of over­whelming numbers while unifying these individuals into a whole.”


    However, we are going to propose a verti­cal pavilion away from the existing hor­izontal design method.


    In addition, the existing concept of the me­morial format that creates a relationship between the dead and the living names is engraved on the wall due to the dif­ference in the existing memorial wall.


    The Vietnam Veterans Memorial stands as a symbol of America’s honor and recognition of the men and women who served and sacrificed their lives in the Vietnam War. Inscribed on the black granite walls are the names of more than 58,000 men and women who gave their lives or remain missing. The Me­morial is dedicated to honoring the cour­age, sacrifice, and devotion to duty and country of all who answered the call to serve during one of the most divisive wars in U.S. history.


     

    The wall of names, Valencia, 2018
    21.04.27 14:30

    Memorial Wall- Temporary Pavilion


    The project will suggest a memorial in a pavilion format for temporary instal­lation.


    First, the site was planned to be in­stalled in front of the Vietnam War Me­morial in Washington, DC, USA. The basic design of the Memorial attempts to embrace the concept of the existing memorial.


    “Walking through this park-like area, the memorial appears as a rift in the earth, a long, polished, black stone wall, emerging from and receding into the earth. Approaching the memorial, the ground slopes gently downward and the low walls emerging on either side, growing out of the earth, ex­tend and converge at a point below and ahead. Walking into this grassy site contained by the walls of the me­morial we can barely make out the carved names upon the memorial’s walls. These names, seemingly infinite in number, convey the sense of over­whelming numbers while unifying these individuals into a whole.”


    However, we are going to propose a verti­cal pavilion away from the existing hor­izontal design method.


    In addition, the existing concept of the me­morial format that creates a relationship between the dead and the living names is engraved on the wall due to the dif­ference in the existing memorial wall.


    The Vietnam Veterans Memorial stands as a symbol of America’s honor and recognition of the men and women who served and sacrificed their lives in the Vietnam War. Inscribed on the black granite walls are the names of more than 58,000 men and women who gave their lives or remain missing. The Me­morial is dedicated to honoring the cour­age, sacrifice, and devotion to duty and country of all who answered the call to serve during one of the most divisive wars in U.S. history.