Lee Jae Architects

Lee Jae Architects
    Library House, Ilsan, 2015-16
    A young couple decided to move into a quiet, peaceful place from the city for their expected baby. Ivory house is for the three-member family; it consists of the main living room, two bedrooms, two bathrooms, dress room, kitchen, and workroom in 119.04㎡ of the floor. Ivory House is located at the end of the housing complex which already had been built with a number of single-family houses. Also, Ivory House is surrounded by mountains, nearer to nature, which helps you to experience the beauty of nature more directly. The land feature of Ivory House is a wide land of long and narrow square-shaped of 6x25m. Maximizing the feature of the land to the maximum, Ivory House intends to enable endless interactions with the surrounding landscape. 

    The goal of Ivory House is to achieve the traditional beauty of Korea and frame of architecture by representing modern design and meeting requests from the surrounding environment. Also, it is to create harmony within the pastoral landscape, not standing out from the surrounding environment, even though it consists of the simplest volume and modern, Western appearance. The inside is designed to protect privacy from outside; it connects the indoor environment by creating a flexible connection between inside and outside apart from the outside. It is intended to let residents feel comfortable within the house while continuously interacting with nature. 

    Design Team: Lee Jae, Jinwoo Park, Yoomin Kim

    Completion Year: 2019

    Built Area (m2 or sqft): 119.04㎡

    Photographer: Woosang Yang

    Library House, Ilsan, 2015-16
    21.04.27 13:55
    A young couple decided to move into a quiet, peaceful place from the city for their expected baby. Ivory house is for the three-member family; it consists of the main living room, two bedrooms, two bathrooms, dress room, kitchen, and workroom in 119.04㎡ of the floor. Ivory House is located at the end of the housing complex which already had been built with a number of single-family houses. Also, Ivory House is surrounded by mountains, nearer to nature, which helps you to experience the beauty of nature more directly. The land feature of Ivory House is a wide land of long and narrow square-shaped of 6x25m. Maximizing the feature of the land to the maximum, Ivory House intends to enable endless interactions with the surrounding landscape. 

    The goal of Ivory House is to achieve the traditional beauty of Korea and frame of architecture by representing modern design and meeting requests from the surrounding environment. Also, it is to create harmony within the pastoral landscape, not standing out from the surrounding environment, even though it consists of the simplest volume and modern, Western appearance. The inside is designed to protect privacy from outside; it connects the indoor environment by creating a flexible connection between inside and outside apart from the outside. It is intended to let residents feel comfortable within the house while continuously interacting with nature. 

    Design Team: Lee Jae, Jinwoo Park, Yoomin Kim

    Completion Year: 2019

    Built Area (m2 or sqft): 119.04㎡

    Photographer: Woosang Yang