Lee Jae Architects

Lee Jae Architects
    Yangpyeng

    he main purpose of the design was how to view Seongbuk stream, which the client likes. Looking at the conditions of the land, it is a small land located in a corner of only 95.2㎡ overlooking Seongbuk stream. There are already new buildings being built everywhere. However, the building is too old and the surrounding environment is not organized. We wanted to plan an exterior design that blends well with the surroundings and does not stand out too much.  

    And since the land is small, we tried to secure the area as much as possible. In accordance with the irregular shape of the site, the building was designed in the form of an arrangement. In order to bring the beautiful scenery of Seongbuk stream into the interior space, we tried to plan with a small but open design.





    The building is from the first to fourth floors above the ground and has a total floor area of about 162㎡.The first floor is a neighborhood facility, and the second to fourth floors are residential spaces. The entrance was placed toward a small road so that the entry part was not exposed from the promenade. Since the location of the entrance is south, warm light is allowed to flow into the entrance during the day. When entering the inside, the second and third floors were designed in the same interior. However, the arrangement of furniture was different, making a difference between the two spaces. On the 4th floor, according to the conditions of the restriction of the north-south diagonal line, the half-interior space, and another space were opened to the outside as rooftop garden spaces. Then, a garden was planned on the roof, and a small outdoor space was created to communicate with nature there.




    Architects: Jae Lee, Myeongho Shin, Jinwoo Park, Seojeong Park, Chaewon Baek


    Location: Seoul, South Korea


    Program: Multi-family housing


    Client: Private


    Site area: 95.20㎡


    Building area: 56.99㎡ 


    Status: Completed in 2021


    Structure: Reinforced Concrete


    Photographer: Woosang Yang

    Yangpyeng
    23.12.25 22:16

    he main purpose of the design was how to view Seongbuk stream, which the client likes. Looking at the conditions of the land, it is a small land located in a corner of only 95.2㎡ overlooking Seongbuk stream. There are already new buildings being built everywhere. However, the building is too old and the surrounding environment is not organized. We wanted to plan an exterior design that blends well with the surroundings and does not stand out too much.  

    And since the land is small, we tried to secure the area as much as possible. In accordance with the irregular shape of the site, the building was designed in the form of an arrangement. In order to bring the beautiful scenery of Seongbuk stream into the interior space, we tried to plan with a small but open design.





    The building is from the first to fourth floors above the ground and has a total floor area of about 162㎡.The first floor is a neighborhood facility, and the second to fourth floors are residential spaces. The entrance was placed toward a small road so that the entry part was not exposed from the promenade. Since the location of the entrance is south, warm light is allowed to flow into the entrance during the day. When entering the inside, the second and third floors were designed in the same interior. However, the arrangement of furniture was different, making a difference between the two spaces. On the 4th floor, according to the conditions of the restriction of the north-south diagonal line, the half-interior space, and another space were opened to the outside as rooftop garden spaces. Then, a garden was planned on the roof, and a small outdoor space was created to communicate with nature there.




    Architects: Jae Lee, Myeongho Shin, Jinwoo Park, Seojeong Park, Chaewon Baek


    Location: Seoul, South Korea


    Program: Multi-family housing


    Client: Private


    Site area: 95.20㎡


    Building area: 56.99㎡ 


    Status: Completed in 2021


    Structure: Reinforced Concrete


    Photographer: Woosang Yang