Lee Jae Architects

Lee Jae Architects
    Brick House, Ilsan, 2015 - 16

    This house is a 45-pyeong detached house built in Ilsan, Gyeonggi-do.  It was planned on the site located at the beginning of the detached house complex, where construction has just begun.

    For the first brick house to be built in the housing complex, the design was given priority to suggest the architectural direction and connectivity of the complex. In addition, the spatial composition of the design that showed the owner's lifestyle and the natural relationship between the inside and outside were the main goals of this design.

    Brick House is a structure in which pure and ideal box-shaped masses are connected.

    The view has been adjusted and the circulation has been reorganized through the arrangement of three volumes considering the proper arrangement of the interior space and the location on the site. The interpretation of the solid/void relationship of the Ilsan brick house can be described as an addition or subtraction process. On the one hand, it can be understood as a series of small volumes connected (added), and on the other hand, two L-shaped volumes can be seen as removed (subtracted) from a larger volume in the form of a complete box. This created a rhythmic interrelationship between the interior space and the garden.

    Front windows, such as those installed next to each other along the circulation, provide an impressive scene to the exterior landscape through positional ambiguity.


    Design Team: Lee Jae, Jinwoo Park, Yoomin Kim

    Completion Year: 2019

    Built Area (m2 or sqft): 119.04㎡

    Photographer: Woosang Yang

    Brick House, Ilsan, 2015 - 16
    21.04.27 13:25

    This house is a 45-pyeong detached house built in Ilsan, Gyeonggi-do.  It was planned on the site located at the beginning of the detached house complex, where construction has just begun.

    For the first brick house to be built in the housing complex, the design was given priority to suggest the architectural direction and connectivity of the complex. In addition, the spatial composition of the design that showed the owner's lifestyle and the natural relationship between the inside and outside were the main goals of this design.

    Brick House is a structure in which pure and ideal box-shaped masses are connected.

    The view has been adjusted and the circulation has been reorganized through the arrangement of three volumes considering the proper arrangement of the interior space and the location on the site. The interpretation of the solid/void relationship of the Ilsan brick house can be described as an addition or subtraction process. On the one hand, it can be understood as a series of small volumes connected (added), and on the other hand, two L-shaped volumes can be seen as removed (subtracted) from a larger volume in the form of a complete box. This created a rhythmic interrelationship between the interior space and the garden.

    Front windows, such as those installed next to each other along the circulation, provide an impressive scene to the exterior landscape through positional ambiguity.


    Design Team: Lee Jae, Jinwoo Park, Yoomin Kim

    Completion Year: 2019

    Built Area (m2 or sqft): 119.04㎡

    Photographer: Woosang Yang