Lee Jae Architects

Lee Jae Architects
    Bomun Residence, Seoul, 2020 - 21
    The main purpose of the design was how to view Seongbuk stream, which the client likes. Looking at the conditions of the land, it is a small land located in a corner of only 95.2 overlooking Seongbuk stream. There are already new buildings being built everywhere. However, the building is too old and the surrounding environment is not organized. We wanted to plan an exterior design that blends well with the surroundings and does not stand out too much. 

    And since the land is small, we tried to secure the area as much as possible. In accordance with the irregular shape of the site, the building was designed in the form of an arrangement. In order to bring the beautiful scenery of Seongbuk stream into the interior space, we tried to plan with a small but open design.


    In the residential part, we have considered a priority to natural lighting and views.

    Depending on the characteristics of a multi-family house, it is bound to be biased toward vertical space rather than horizontal space, and we constructed the inner space in a horizontal manner to face each floor outward. In general, multi-family houses located in the city center do not create large windows in consideration of privacy, but we planned large windows outside for the advantages of large windows. In particular, the second and third floors have a large window to see the panoramic view Seongbuk stream. This is because it is a place is able to feel the scenery of four sections.



    Design Team: Lee Jae, Myeongho Shin, Jinwoo Park 

    Completion Year: 2021

    Built Area (m2 or sqft): 162.3

    Photographer: Woosang Yang

    Bomun Residence, Seoul, 2020 - 21
    21.04.28 11:28
    The main purpose of the design was how to view Seongbuk stream, which the client likes. Looking at the conditions of the land, it is a small land located in a corner of only 95.2 overlooking Seongbuk stream. There are already new buildings being built everywhere. However, the building is too old and the surrounding environment is not organized. We wanted to plan an exterior design that blends well with the surroundings and does not stand out too much. 

    And since the land is small, we tried to secure the area as much as possible. In accordance with the irregular shape of the site, the building was designed in the form of an arrangement. In order to bring the beautiful scenery of Seongbuk stream into the interior space, we tried to plan with a small but open design.


    In the residential part, we have considered a priority to natural lighting and views.

    Depending on the characteristics of a multi-family house, it is bound to be biased toward vertical space rather than horizontal space, and we constructed the inner space in a horizontal manner to face each floor outward. In general, multi-family houses located in the city center do not create large windows in consideration of privacy, but we planned large windows outside for the advantages of large windows. In particular, the second and third floors have a large window to see the panoramic view Seongbuk stream. This is because it is a place is able to feel the scenery of four sections.



    Design Team: Lee Jae, Myeongho Shin, Jinwoo Park 

    Completion Year: 2021

    Built Area (m2 or sqft): 162.3

    Photographer: Woosang Yang